Блог
КультФермерства

Тур продовжено! #КультФермерства презентовано на конкурсі «Дні української кухні» у Львові

Сказано – Зроблено! Фотовиставка #КультФермерства продовжує місію єднання культур

24 жовтня, у гастрономічному просторі на ринку «Шувар» в рамках IV Національного кулінарного конкурсу «Дні української кухні» - була презентована фотовиставка #КультФермерства. Це - спільний культурно-фермерський проект, що народився на стику культур та сезонів – старту 144 театрального сезону ХНАТОБ / СХІД OPERA та завершення 6-го аграрного сезону Агропорт2019.

Фотовиставка складається з трьох частин. Перша - «Органічні рекорди України», яка вперше була презентована у вересні у холі Міністерство аграрної політики та продовольства України. Друга частина — це презентація анімаційних малюнків «Органік Це…» — пародія на всім відому історію «Love Is…». І третя - фотоекспозиція за участю трупи Національного балету на сімейній молочній фермі «Благодатне». Раніше проект був в повному обсязі представлений на Agroport Awards під час нагородження найкращих аграрних підприємств в перший день роботи форуму-виставки Agroport East Kharkiv 2019.

На той час організатори пообіцяли, що фотовиставка облетить усі регіони України. Отож Київ, Харків та Львів – куди далі?

- Насправді культфермерства повертається на Львівщину. Бо саме тут і розпочалася наша спільна рекордна промоція, коли разом з кухарями та органічними виробниками ми наварили 4 тони каші. І знаєте що дійсно символічно? Саме тут і саме з цією командою Західної шеф групи ми і розпочали роботу над першим львівським форумом. А зараз ми теж тут і вже готуємо нові ініціативи та вже маємо всебічну підтримку на рівні партнерів та нової команди регіону, – зауважив Дмитро Титаренко, генеральний менеджер Agroport Ukraine.

Кулінарні змагання, круглі столи, презентації від партнерів, лекції та багато іншого триватимуть на конкурсі «Дні української кухні упродовж трьох днів, 24-26 жовтня.
image

«Ніхто не буде сперечатись з тим, що і напрямок HoReCa, як індустрія гостинності, гастрономія, і сама сфера харчової промисловості є одними з ключових для Львівської області. Такі заходи сприяють спілкуванню та обміну досвідом, відтак в подальшому розвитку галузі», - зазначив під час відкриття кулінарного конкурсу голова Львівської ОДА Маркіян Мальський.

Отож, у другий день на трьох локаціях продовжаться кулінарні змагання, майстер-класи від Артура Туманяна, Максима Прихідтька, Віталія Гуралевича, Ярослава Гуменюка, навчання та презентація холодильного обладнання, а також дискусія від виробників і HoReCa про те, як стати кращими.

Третій день стане завершальним, де за підсумками змагань нагородять переможців.